Home Interviews

Britt Mulder

Britt Mulder - Eigen rijder sinds 2015

Britt heeft altijd al affiniteit met vrachtwagens gehad maar dit kwam pas echt tot leven toen ze het Truckstar Festival bezocht in 2012. Vanaf dat moment wist ze het zeker, Britt wilde vrachtwagenchauffeur worden. Eerst heeft ze een aantal jaar bij een transportbedrijf gewerkt maar inmiddels rijdt ze al zeven jaar voor zichzelf. We ontmoeten Britt bij haar ouderlijk huis. Haar ouders wonen in de buurt van Den Haag op een kleine boerderij in de polder. Hier staat haar truck, een kanariegele MAN TGX 18.500.

De truck staat bij je ouders maar je woont zelf in Den Haag, is dat niet lastig?

"Nee hoor, ik rij er een kleine twintig minuten op en ik heb weinig keuze. De vrachtwagen past niet op mijn oprit en op deze manier zie ik mijn ouders regelmatig. Dat vind ik wel fijn want anders zou ik daar ook geen tijd voor hebben met mijn drukke planning. "

Wat vervoer je?

"Letterlijk van alles! Mijn opdrachtgever neemt alle klussen aan waar hij geld in ziet. Zo heb ik wel eens een hele oplegger vol kaarsen gereden. Ik haal de vracht op in Nederland en breng deze dan naar bijvoorbeeld Zweden, Hongarije of Italië. "

Dan ben je veel van huis. Heb je nog wel tijd voor vrienden?

"Mijn vrienden werken ook allemaal doordeweeks en in het weekend maken we tijd vrij voor elkaar. Daarnaast heb ik een schoonmaakster die één keer per twee weken mijn huis schoonmaakt zodat ik daar ook geen tijd aan kwijt ben. Handig hé?"

Waarom een MAN?

"Ik vind hem voornamelijk comfortabel aan de binnenkant. Eerlijk gezegd geef ik niet zo om toeters en bellen op mijn vrachtwagen. Mensen herkennen mij toch wel aan de gele kleur. Een vrachtwagen moet daarentegen wel lekker rijden en het moet voelen als een gezellig klein huisje. Ik spendeer toch een aardig aantal uurtjes in de cabine"

Wat maakt eigen rijder zijn zo leuk?

"De vrijheid. Tien jaar geleden werkte ik in een fabriek aan de lopende band. Ik klokte om acht uur in en om vijf uur uit, met daartussen drie vaste pauzes. Nu kan ik zelf mijn tijd en pauzes indelen en tijdens het rijden lekker luisteren naar een goede podcast of bellen met een vriendin. Wel handsfree natuurlijk! "

Wat zijn je toekomstplannen?

"Ik ben nu bijna 37 jaar en ik denk natuurlijk regelmatig aan de toekomst. Op dit moment is mijn MAN de enige man in mij leven. Ik hoop dat hier toch wel snel verandering in komt en ben ook serieus aan het daten. Een man moet wel begrip hebben voor mijn schema en dat kan wel eens lastig zijn. Toch heb ik er de volste vertrouwen in dat dit goed komt. "

Heb je nog tips voor beginnende eigen rijders?

"Laat je niet gek maken door anderen. Mensen hebben vaak vooroordelen over eigen rijders en helemaal als het om vrouwen gaat. Ik ben ontzettend trots op mijzelf en deze ervaring pakt niemand mij af. "

Relevante interviews

Arnoud Van Den Hoek - Eigen rijder sinds 2021

Arnoud Van Den Hoek

Lees verder

Mo Isenia - Eigen rijder sinds 2021

Mo Isenia

Lees verder

Rick Weijts - Eigen rijder sinds 2011

Rick Weijts

Lees verder